Senyap-Senyap Khalid Suruh UNISEL Merayu…

Chaiss… iya-iya je pendidikan percuma konon. Last-last diarahkan juga UNISEL pi merayu bantuan Menteri minta PTPTN diteruskan untuk pelajar Unisel.

Kot kalau hebat sangat, buat apa pi rayu kemudahan pinjaman PTPTN? Bagi je la terus yuran belajar percuma dan tanggung semua kos sara hidup student sampai habis pengajian.

Hangpa nasib baik pak menteri BN jenis hati lembut, kalau aku la… sah-sah aku beku pinjaman tu sampai September atau Oktober.

PTPTN tarik balik pembekuan pinjaman

KUALA LUMPUR 8 Jun – Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) hari ini menarik balik pembekuan pinjaman terhadap pelajar baru Universiti Industri Selangor (Unisel).

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menegaskan, langkah itu diambil berikutan rayuan dan penjelasan Unisel bahawa ia tidak berniat untuk memberi pendidikan percuma kepada pelajar.

“Unisel juga mengakui bahawa PTPTN penting untuk pelajar justeru mengambil kira penjelasan dan keseriusan Unisel mengenai perkara ini saya telah meminta PTPTN menarik balik pembekuan itu pagi ini,’’ katanya ketika dihubungi di sini hari ini. – UTUSAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s