Rafizi Nak Saman PTPTN…

Huk aloh la… karut sungguh puak-puak pakatan haramjadah ni. Ke hulu ke hilir maki dan fitnah PTPTN kononnya menindas pelajar dan membebankan.

Bila PTPTN jentik telur skit terus menggelupur tak cukup tanah. Puak dia yang duk gebang kata PTPTN tak diperlukan, bila dibekukan sebentar pinjaman untuk UNISEL, boleh pulak nak di saman PTPTN.

Kongkalikong sungguh pembangkang di Malaysia ni.

Pandai Rafizi jambu buat spin gasing wei… Bukankah geng-geng pro pembangkang yang duk berdenmo hari tu minta PTPTN dimansuhkan? Sekarang khidmat PTPTN diperlukan amat sangat pulak ka?

Dah macam gila talak pulok doh. Bangkang dari longkang sungguh.

PKR sedia bantu siswa saman PTPTN

PKR menyatakan kesediaan untuk membantu siswa baru Universiti Selangor (Unisel) yang berhasrat untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) atas tindakan membekukan pinjaman mereka.

Pengarah strategi parti itu, Rafizi Ramli berkata PKR akan mengkaji penjanjian pinjaman individu berkenaan untuk mengenalpasti sekiranya PTPTN berhak untuk mengambil tindakan menghentikan pinjaman dengan sewenang-wenangnya.

Sekiranya ada asas undang-undang, PKR akan mencari siswa yang sanggup tampil untuk menyaman PTPTN, katanya.

sumber: mkini 7/7/2012

2 thoughts on “Rafizi Nak Saman PTPTN…

  1. PKR nak sangat PTPTN dihapuskan tetapi bila Kerajaan hapuskan PTPTN di UNISEL mungkin sebagai langkah permulaan menghapuskannya di seluruh negara PKR marah pula. Dah jadi seperti kanak kanak pula PKR ni. Sepatutnya PKR gembira kerana Kerajaan memenuhi hasrat mereka sendiri. Humban PKR yang tak ada pendirian ke neraka dalam PRU13 nanti.

  2. Helo rafizi lembu…. yang dibekukan tu kan yang budak-budak baru nak masuk julai ni, makna nya mereka hanya baru isi borang mohon. Kalau baru mohon boleh tolak… apa punya bodoh le. yang dah lama tu tetap dapat. apa punya bangang pkr ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s