Joget Malam Raya Haji…

Tahun lepas (2011) kita umat Islam meraikan hari raya AidilAdha pada tanggal 6 November 2011 (10 Zulhijjah 1432). Tatkala itu pulak, Dato’ Seri Najib, Datin Rosmah & anggota rombongan mereka berada di Mekah utk menunaikan ibadah haji.

Isu berkaitan ibadah haji Najib yg pernah dikontroversikan dgn fitnah oleh bloggers pembangkang dah lama senyap sunyi, tapi utk yg belum menemui jawapannya boleh klik link berikut. (Najib & Isu Bodyguard di Mekah ataupun di sini)

Malaysia sambut Aidiladha 6 Nov.

KUALA LUMPUR 27 Okt. – Umat Islam di Malaysia akan menyambut Aidiladha pada 6 November, Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Syed Danial Syed Ahmad mengumumkan malam ini.

Pengumuman itu disiarkan menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM).

“Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini saya mengisytiharkan tarikh Hari Raya Haji bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Ahad, 6 November 2011,” katanya. – BERNAMA

 

Kali ni kita bukan nak membicarakan pasal ibadah haji yg dilaksanakan oleh Najib, tapi kita nak tahu di manakah Anwar berada pada malam hari raya haji? Yakni 5 November 2011 ataupun 9 Zulhijjah 1432 pada malam tu apa yg Anwar buat?

Adakah Anwar sedang bertakbir raya sebagaimana umat Islam lain di serata pelusuk dunia sempena meraikan kedatangan Aidiladha keesokkan harinya? Ataupun Anwar sedang dot..dot..dot..

Jawapan tu ada dlm video di bawah.

Tatkala Najib, Rosmah dan rombongannya sedang menghadap kebesaran Allah s.w.t di Mekkah, Anwar Ibrahim plak sedang berjoget sakan hingga lupa saat-saat penting bertakbir raya di malam hari raya AidilAdha.

 

Tak pernah di buat orang. Malam raya haji kita berjoget sakan.

Tapi bagi Anwar semuanya possible demi kerana undi. Jadi tak la pelik bilamana penyokong Pas & PKR hanya berminat mempertikaikan pasal ibadah haji Najib & Rosmah tapi di masa yg sama depa lupa tengok-tengokkan peel perangai luar tabie Anwar Ibrahim.

yeeehaaa.. joget Anwar joget… yeeehaaaa..

One thought on “Joget Malam Raya Haji…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s