Mahasewel Pro PR Kini Kepanasan…

Macam yg kita semua sedia maklum, pada malam tahun baru sehari dua lepas, beberapa kerat mahasiswa yg sewel dari UPSI dah buang tebiat buat demo haram di tengah malam buta bercampur jantan betina.

Anak dara yg mak pak hantar pi mengaji tak segan silu terloncat dan terpekik terlolong bersama beberapa jantan konon utk menuntut kebebasan akademik.

Mengong ka apa, kebebasan akademik lagu mana lagi yg depa nak tuntut, nak bebas meniru dlm exam ka? Atau nak mintak supaya bebas sebebasnya utk study berdua aja jantan pompuan dalam satu bilik tanpa kehadiran orang lain?

Ic,.. rupanya depa nak mintak mansuhkan AUKU….eh,.. AUKU tu menyekat student daripada menimba ilmu ka? Tentunya tak, AUKU cuma menyekat student dgn beberapa batasan bertujuan supaya student IPT boleh fokuskan pengajian depa dan tamat study dgn cemerlang.

UPSI tu singkatan utk Universiti Perdidikan Sultan Idris, dan tujuan penubuhan UPSI pulak banyak bersangkut paut dalam hal melahirkan bakal pendidik yg berkualiti demi kepentingan anak bangsa.

Matlamat:

  • Melahirkan siswazah yang berpegang kepada prinsip pembelajaran sepanjang hayat.
  • Menghasilkan siswazah yang berilmu dalam bidang perniagaan dan ekonomi.
  • Menyediakan siswazah dengan pengetahuan dan kemahiran profesional yang diperlukan berkaitan pengajaran perniagaan dan ekonomi.
  • Meningkatkan kefahaman siswazah tentang aspek-aspek pedagogi yang terkini dalam menyampaikan pengajaran.
  • Meningkatkan penggunaan teknologi maklumat dan multimedia sebagai alat penting dan berkesan dalam mengendalikan aktiviti pengajaran dan pembelajaran.

Tapi hangpa rasalah, kalau perangai cam bebudak kat gambar bawah ni, layakkah utk kita serahkan nasib anak-anak kita utk jadi anak didik kepada ‘bakal pendidik’ yg sewel tiga suku ni yg suka baring ataih jalan? Hangpa tepuk kepala tanya akal, tepuk dada tanya iman.

 

Barangkali depa kat atas tu mengambil teladan drpd pejuang shohid Pas yg jugak agak gemar beriadah & baring-baring atas jalan sambil memegang bendera terbalik.

Bukankah sifat suka baring atas jalan ni amat dekat skali dgn sejenis spesis makhluk Allah s.w.t yg kerap kita jumpa di sesetengah kawasan jalanraya?

Cuba tengok, kan nampak sama tu gambar atas dgn gambar di bawah ni. Memiliki hobi & tabiat yg sama. Gemar baring atas jalan sambil menghalang laluan manusia lain.


Hangpa rasalah, teringin ka hangpa semua melihat anak-anak hangpa & kaum bangsa kita menjadi anak murid kepada mahasewel yg suka mengikut peel perangai binatang bernama lembu yg suka baring atas jalan hingga mengganggu aktiviti & ketenteraman makhluk lain?

Lu pikir la sendiri beb..

+-+-+

Sedikit penjelasan isu berkaitan mahasewel aka lembu jalanan, yg dipetik daripada blog 1Peluru. Klik sini.

Seperti yang kita dapat lihat dalam video di atas… minit 2:35 kita telah lihat macam mana pihak polis cuba bertoleransi dengan mahasewel yang berdemo depan UPSI awal pagi kelmarin “sekarang saya bagi masa secukupnya untuk you meluahkan apa yang you nak sampaikan…” dengar tak explaination pegawai polis tu mahasewel2 bengap & blogger2 Pakatan Rayet??

Minit 2:55– polis memberi amaran untuk bersurai selepas 15 minit! tambah lagi 15 minit dari awal pagi… tak cukupkah lagi masa yang diberikan wahai mahasewel2 bengap & blogger2 Pakatan Rayet??Minit 4:10– polis memulakan tangkapan terhadap yang dipercayai menjadi kepala & penganjur demonstrasi tersebut… Polis cuba bawa naik black-maria baik2 tapi tengok siapa yang meronta2 tidak mahu mengikut arahan pihak berkuasa??Minit 4.45– seorang mahasewel berguling kat tengah jalan meronta2 ala lakonan Suhardi Mat Isa semasa BERSIH 2.0… kalau seperti dakwaan blogger2 Pakatan Rayet polis yang pijak & pukul mahasewel tersebut takkan dalam banyak2 kamera yang ada di situ tidak dapat merakam dengan jelas aksi polis memijak & memukul??Adam Adli, beruk lidah pendek ni pulak telah menghantar tweet fitnah berbaur hasutan… Safwan Anang PARAH?? Semantik gila penggunaan diksinya… mesti berkat ajaran Chegubard & Mahfuz Omar!

Kepada Adam Adli & blogger2 Pakatan Rayet, baca laporan berita di bawah, AMBIKKK KAUUU!!

Pasukan khas siasat blog fitnah polis cederakan pelajar

KUALA LUMPUR – Polis akan menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat dakwaan berunsur fitnah dalam beberapa blog berhubung isu beberapa mahasiswa dipukul polis dalam satu perhimpunan di pekarangan Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi), semalam.

Ketua Polis Perak Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata, polis juga mempunyai bukti-bukti yang kukuh untuk menyangkal fitnah dilemparkan.

“Semasa perhimpunan haram itu, beberapa jurugambar dan jururakam polis ditugaskan untuk merakamkan kejadian tersebut sebagai bukti polis tidak menggunakan kekerasan termasuk mencederakan mana-mana penuntut.

“Oleh itu, saya telah mengarahkan satu kajian dilakukan pasukan khas tersebut bagi menunjukkan dakwaan yang dilemparkan itu adalah tidak benar,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Beliau berkata sekiranya dakwaan yang dibuat dalam blog tersebut terbukti palsu, polis akan mengambil tindakan sewajarnya bagi mempastikan tuduhan memfitnah pasukan keselamatan itu tanpa usul periksa tidak berulang.

Dalam pada itu, Mohd Shukri berkata siasatan menunjukkan klinik yang dirempuh kumpulan penuntut dalam perhimpunan tersebut mengalami kerosakan dianggarkan mencecah RM10,000.

Semalam, beliau menafikan dakwaan anggotanya menggunakan kekerasan ketika menyuraikan perhimpunan haram anjuran kumpulan penuntut Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) selepas sambutan Ambang Tahun Baru di Upsi.

Kira-kira 70 penuntut beberapa universiti dilaporkan berhimpun tanpa kebenaran di pekarangan Upsi atas alasan menuntut kebebasan akademik dengan menuntut pemansuhan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku).

Selain itu, mereka mendesak agar penuntut Upsi, Adam Adli Abdul Halim, yang menurunkan banting berupa bendera yang tertera wajah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di ibu pejabat Umno 17 Disember lalu tidak dikenakan tindakan tata tertib oleh pentadbiran universiti berkenaan. -sinarharian

Gambar klinik yg dipecahkan pintu kacanya kemudian di tuduh pulak pihak polis yg mencederakan 2 orang mahasewel.

Walhal, kecederaan yg depa alami tu nampak sangat akibat kejahilan depa sendiri yg membuta tuli aja pi rempuh pintu cermin klinik tu.

Sapa la agaknya mak pak depa nooo.. Masuk U utk jadi pendidik tapi perangai cam lembu. Sesuai dgn gelaran mahasewel, tak layak lagi dipanggil mahasiswa. Buat malu nama baik mahasiswa je. Depa berdemo hanya 60, 70 orang saja tapi duk mengaku mewakili lebih 100k student IPT.

Masing-masing pointer pun silap gaya ramai yg bawah 3.0 point, ntah-ntah ada yg cukup makan saja lulus tiap semester. Woi bai, exam hanya tinggal beberapa hari je tu, daripada hangpa ikut resam lembu yg suka baring atas jalan, baik hangpa pi study buku-buku & nota ilmu nuu, ada jugak pekdahnya drpd jadi lembu.

Chaittt… memalukan agama, bangsa & negara.

2 thoughts on “Mahasewel Pro PR Kini Kepanasan…

  1. kena tumbuk pun nazak ker? mak ai terer betul Polis tu. aku nak belajar dengan polis tu la. apa ilmu yang dia pakai agaknya.? sampai nazak kena tumbuk. kalau dah dapat ilmu tu boleh lah aku tumbuk muka si adam cikaro babi tu. biar dia pulak yang nazak..

    tapi aku rasa budak tu lagi terer. dah nazak tapi esok boleh sedra sugar bugar ..boleh cerita masa dia di alam nazak tu..kikikikikikiki..terer la lu safwan..tok guru kamu mesti punya ilmu berliwat eh silap bersillat yang tinggi. kalau tak takkan jadi imam mahadi dan khalifah guru silat gayung..hahahahaha..kena tumbuk nazak , tapi lepas tu sedar dan sehat walafiat..fuyo cayha lah.

  2. Bila polis nak tangkap orang gila yg tengah mengamuk agaknya puak pencacai harap polis ckp mcm ni: encik orang gila, sila lah hulur tangan ye, saya nak gari ni nak bawa ke rumah pasung ye….jangan bimbang, sana semuanya layanan 6 bintang ye.
    Tengkorak abah hang. Dah orang tengah mengganas, maka caranya juga perlulah kasar sebab polis juga PERLU jaga ke selamatan diri sendiri dan Ada anak bini. Tapi Bab me belasah tu memang tak betul lah, Kalau betul polis belasah rasa ya memang pecah tengkorak budak2 lembik nerd tu.
    Kesimpulannya, pencacai PGayR harapkan polis sopan santun tiap2 Kali berdepan dengan orang yg sedang merompak bank, sedang menahan tebusan atau sedang melakukan tembakan rambang. Itu lah yg PGayR nak. Senang nak rompak, korek, liwat dan Larikan bini orang lain Kali. Tak Gitu pencacai mahasewel?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s