Majlis Bekwoh Anak-Anak Kelate Beberapa Jam Lagi…

Hanya tinggal beberapa jam lagi sebelum bermulanya perasmian “Majlis Bekwoh Anak-Anak Kelate” yg akan berlangsung di Stadium Bukit Jalil hari ni (Sabtu / 26 November 2011) pada jam 10.00 pagi nanti hingga 4.00 petang.

Semua rakan-rakan anak kelate pro UMNO dan Pas di jemput hadir, hok takdok parti nak sokong pun juga dijemput hadir.

Pendekkata tak kiro parti, semua boleh mari sebabnya kalaupun darah demo tu jika di toreh tetiba keluar darah kaler hijau putih atau ada yg ditoreh lengannya akan keluar biru laut warna darah dia, kot manapun berbeza akhir sekali warna hakiki darah kita semua tetap kaler merah.

Khabarnya selain dimeriahkan dgn kehadiran beberapa penghibur yg berasal dari Kelate, ada jugak cabutan bertuah. Jadinya kalau demo berdarah hijau pekat berasa payah nak tukar darah merah semula, takdok salahnya kalau mari ke Stadium Bukit Jalil pagi nanti atas niat nak menang cabutan bertuah.

Jangan pulok ada set-set darah hijau pekat kata cabutan bertuah tu haram di sisi Islam sudah la.

Kalau ada hok jenis keyboard takde insuran tulis lagu tu, baik demo pi check abe nicky kito tu pun banyak kali menghadiri majlis anak-anak Kelate di perantauan sambil tolong menyampaikan hadiah cabutan bertuah.

Anak kesayangannya, Nik Aini Nik Abdul Aziz pun pernah menang hadiah cabutan bertuah sebutir penapis air time majlis hi-tea di Titiwangsa dulu tu.

Pendekkan cerita skali lagi, semua di jemput hadir. Ambo pun InsyaAllah akan hadir walaupun ada sedikit halangan, tapi akan cuba selesaikan halangan tu utk turut sama di majlis bekwoh ni.

Pakat pakai baju merah semua kalau boleh, hok nak pakai baju kaler hijau tu kalau rasa nak try jadi alien pun boleh jugak, takdok sapa nak marah.

 

* Maksud “Bekwoh” sama makna dgn kenduri, makan gulai, majlis keramaian.. lebih kurang gitu la maksudnya.

2 thoughts on “Majlis Bekwoh Anak-Anak Kelate Beberapa Jam Lagi…

  1. Kawe ore melako nikoh denge org klate buleh maghi ko? La ni bini kawe kelik kapung dah. Nok maghi nok dapak cabute betuoh buleh ko?

    By Tonto Jr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s