Gurkha Azmin Attack Khalid Ibrahim…

Ingatkan Pas Kelantan saja yg duk berkucau lana berebut jawatan rupanya PKr Selangor pun dah mula angkat sniper utk balun geng sendiri.

Kalau dulu hanya UMNO saja yg suka buat politiking dalaman merebut jawatan, skang ni musim cah keting dah merebak ke dalam Pas & PKR.

Khabar terbaru di Selangor, gurkha-gurkha Azmin dah mula upacara cucuk mencucuk bikin buntut Khalid Ibrahim panas tak senang duduk. Depa dah makin bijak skang, 2, 3 kali kegagalan lepas depa jadikan panduan, kini depa ubah strategik pi attack Khalid di kawasan DUN dia sendiri.

Tak sabar betui Azmin nak merasa kerusi empuk MB nooo. Confidentnya dia skang mentang-mentang dah jadi orang no.2 PKR merangkap anak emas Anwar.

Banner yg memalukan Khalid terpampang di DUN Ijok tempat yg diwakili oleh beliau sejak PRU 2008.

Koleksi sampah sarap yg terbiar tak diangkut di Ijok kawasan MB PKR, Khalid Ibrahim.

(Gambar sumber dari MIK Blog)

 

Permandangan ni sebenarnya turut mewarnai banyak kawasan lain di Selangor dan dah jadi perkara biasa semenjak Selangor di kuasai PKR, DAP & Pas, cuma heran kenapa hanya attack area DUN Ijok saja.

Di area aku di Shah Alam ni pun terutama skali sekitar perumahan flet & lot-lot kedai, sampah sarap asyik bertimbun. Tukang angkut sampah ada kala datang seminggu skali, kerap jugak sekali utk tiap 2 minggu.

Bila ramai yg komplen barulah datang time rajin depa mai kutip sampah 2 kali seminggu atau 3 kali utk 2 minggu.

Kalau time zaman BN memerintah sejak awal 1997 atau 1998 aku duk Selangor, dalam seminggu minima 2 atau 3 kali kontraktor datang angkut sampah sarap.

Agaknya cara penjagaan kebersihan ala BN dulu tu merugikan sumber kewangan ekonomi kerajaan negeri kot, tu pasal depa kumpul sampah biar jadik bukit dulu baru skali harung angkut. Jimat kos sbb banyak dana nak guna utk pru kelak agaknya.

Tapi bab Azmin ni memangla dia di akui ada ramai penyokong berbanding Khalid Ibrahim, tapi kot ye pun kemaruk mengejar kerusi empuk MB belajarlah bersabar. Dapat jadi Pengerusi PKR Selangor skang masih tak cukup noo walaupun sambil duk jadi orang nombor 2 PKR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s