Anwar Tak Macam Kita?…

Menarik betul entry terbaru The Unspinners pasal komunikasi twitter antara Amir Muhammad dgn Anwar Ibrahim.

Siapa Amir Muhammad? Dia adalah pemilik syarikat penerbitan Matahari Books yg jugak salah seorang aktivis program Seksualiti Merdeka.

Takyah pi lebih jauh, kita baca seketika sinopsis sebijik buku yg namanya “Orang Macam Kita”, buku special pasal LGBTIQ yg turut diterbitkan oleh Matahari Books.

Sinopsis:


Orang Macam Kita ialah sebuah antologi cerpen dan esei mengenai seksualiti alternatif di Malaysia. Seksualiti alternatif boleh diertikan sebagai homoseksual, biseksual, transeksual, transgender dan dwikelamin. Ini termasuklah gay, lesbian, tomboy, mak nyah dan khunsa. Label-label sebegini mungkin tampak sensasi atau klinikal.

Namun cerita-cerita dan kajian-kajian di dalam buku ini mungkin mendedahkan sisi lain, yakni sisi alternatif, daripada tanggapan yang sedia ada. Orang Macam Kita memuatkan 25 karya dengan gaya dan pendekatan yang berbeza-beza: kisah cinta dan penerimaan yang mencuit, cerita pendedahan yang dramatik, kajian mengenai media, sastera dan filem; dan ada yang melayang jauh ke alam surreal. Kepelbagaian ini turut diraikan; tepuk dada tanyalah selera!

Soalnya sekarang apa kaitan Anwar Ibrahim dgn Amir Muhammad? Nak tahu lanjut pi masuk blog Unspinner, ada ceritanya.

Sebelum tu aku tampal dulu twitter antara Amir Muhammad & Anwar yg tentunya bakal mengasak minda kita dengan banyak persoalan & tanda tanya.

Amir Muhammad@amirmu menghantar twitter kepada Anwar berbunyi: “Anti-Anwar website attacks ORANG MACAM KITA. But (more shockingly) misspells my name!”(Laman Anti Anwar menyerang ORANG MACAM KITA. Tetapi (lebih terkejut mereka) salah eja nama saya!

Anwar menjawab : Not new- Umno’s machinations 12 years! (Bukan baru – komplot Umno sudah 12 tahun!)

KLIK SINI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s