Orang Kita Kerap Sangat Tertipu & Ditipu…

Selalu sangat & acapkali orang kita tak kira bangsa Melayu mahupun lain-lain kaum bangsa menjadi mangsa penipuan.

Kita kerap dengar ramai gadis Melayu yg jadi mangsa santapan nafsu rakan online yg baru ditemui. Kita juga pernah dengar orang pompuan bekerjaya atau gadis ipt menjadi hamba seks si negro celaka ataupun jadi pompuan simpanan tokey duit non muslim.

Acap jugak kita baca berita gadis atau pompuan yg dah matured jadi keldai dadah selepas berkenalan dgn negro lahanat mahupun mat salleh yg akhirnya terkapailah depa di luar negara menanti tali gantung.

Kali ni timbul pulak kes terbaru, habis ranap RM 20,000.00 kerana terpengaruh dan percaya buta tuli pd kenalan online facebook.

Jurugambar video ditipu RM20,000 oleh kenalan Facebook

MUAR 3 Nov. – Seorang jurugambar video wanita kerugian RM20,000 akibat terpedaya dengan lelaki warga asing yang dikenali melalui laman sosial Facebook.

Ketua Polis Daerah Muar, ACP Mohamad Nasir Ali berkata, wanita berumur 38 tahun itu telah dihubungi kenalan lelaki dari United Kingdom pada 23 Oktober lalu yang menyatakan akan mengirim bungkusan barangan berharga termasuk emas dan wang tunai kepadanya.

Katanya pada 31 Oktober, mangsa menerima telefon daripada seorang wanita yang memperkenalkan diri sebagai anggota kastam bertugas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) yang memaklumkan dia dikenakan bayaran RM12,000 untuk urusan cukai bagi barangan yang dikirimkan itu.

Tanpa usul periksa, mangsa telah memasukkan wang berkenaan ke dalam akaun yang diberikan wanita itu, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Mohamad Nasir berkata, pada hari berikutnya mangsa diminta menambah bayaran sebanyak RM15,000 lagi kerana jumlah yang dibayar sebelum ini tidak mencukupi.

“Setelah tawar menawar, akhirnya mangsa bersetuju membayar wang tunai sebanyak RM8,000 lagi dengan cara deposit tunai,” katanya dan menurutnya wanita itu kemudian membuat laporan polis setelah menyedari dirinya ditipu. – Bernama

Sumber: Utusan Malaysia

Pendekkata, orang pompuan ni bila kena tipu kalau depa tak hilang dara atau maruah, depa akan hilang duit. Andai depa tak hilang duit, depa akan hilang dara dan maruah diri juga akibat terpesona dgn rakan online. Yg lebih kronik hilang nyawa selepas jadi keldai dadah dlm usaha mendaki puncak bahagia.

Pi mai-pi mai tang tu. Pesananlah pada Cik Kak, Cik Adik dan Mak budak di luar sana nuuu, takyahlah duk giler sangat layan kawan-kawan online ni. Gitu-gitu cukuplah ala kadar aja.

Ambik iktibar, selagi ada perkataan jantan atas muka bumi ni selagi tu la akan ada jantan kaberet yg akan ambik kesempatan kalau hangpa tunjuk mudah sangat pada depa.

Ni nasihat ikhlas drpd aku selaku lelaki mithali merangkap lelaki Melayu terakhir… ke..ke.. jgn marah cik Kak, cik Adik.. ambo gurau ajo.

Kot manapun, pandai-pandailah jaga diri, jaga maruah hangpa dan jaga harta benda hangpa drpd ters tertipu dgn ayat manis jantan spastik .

** Pesanan ni jugak ditujukan buat orang pompuan yg pernah menyokong parti pembangang mata dajjal dan panadol expired, hati-hati dgn tipu daya serta mulut manis depa tu semua.🙂

2 thoughts on “Orang Kita Kerap Sangat Tertipu & Ditipu…

  1. ingat dapt bf or laki owang puteh, rupa2nya negrooo, x kesahlah kan janji western wooo, ada yg kata bila kena tipu puluh ribu ringgit tu sanggup kata, x pelah sedekah jer l , nak kata apa lgi, bodoh piang oghang kedah kata, bahlul,bangang, baghal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s