Isu Mekah: Bodyguard Hanya Jaga Najib?…


Betui ka hanya Najib dan rombongannya saja yg di kawal rapi oleh bodyguard dan askar Arab Saudi?

Kalau kita tengok gambar rantaian bodyguard yg mengawal rombongan Najib di Mekah tu sahih semua orang kata Najib nak bermewah-mewah dan mengamalkan kasta semasa melakukan ibadat haji.

Gitu la pandangan segelintir khalayak terutama sekali rakan-rakan kita dari totok Pas dan balaci PKR yg rasanya terlampau excited mencari isu sensasi utk up kan rating blog masing-masing.

Hakikatnya macam yg blog ni dedahkan sebelum ni di sini dan juga sepertimana yg di ulas oleh ramai rakan bloggers lain, kawalan keselamatan oleh Arab Saudi tu dah memang rutin yg ditetapkan oleh tuan rumah (Arab Saudi) yg menguruskan perjalanan ibadat para jemaah di kota suci Mekah.

Salah satu photo yg dikontroversikan oleh bebudak Pas dan PKR.

Bekas Presiden Pakistan, Musharaf ketika di hadapan Hajar Al Aswad turut di kawal oleh bodyguard Arab Saudi.

Gambar lama tahun 70-an, kredit utk Dr Novandri (Blog MIM). Tak silap aku ni bekas Raja Iran, Shah Reza kalau tak salah nama dia, turut kelihatan pengawal keselamatan  dlm bulatan merah.

 

Sapa saja VIP, VVIP yg menjadi pemimpin utama negara luar, depa akan di beri kawalan yg ketat oleh Arab Saudi sama seperti yg di berikan kepada Najib.

Kat bawah ni di paparkan satu lagi klip video di mana Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdorgan yg juga idola puak Pas Pis Pus turut dikawal ketat oleh bodyguard ataupun pengawal keselamatan Arab Saudi.

 

Semua kawalan tu yg disediakan oleh Arab saudi bukanlah bermakna Arab saudi ataupun pemimpin-pemimpin utama negara tu semua tak yakin dengan kekuasaan & penjagaan Allah s.w.t, namun ianya satu prosedur yg dah sekian lama dilakukan.

Hatta utk musim haji ni saja sejumlah hampir 30k pengawal keselamatan & tentera di gerakkan oleh Arab Saudi utk tujuan keselamatan & kelancaran ibadat haji tahun ni.

Ni bukan nya tentera Arab saudi nak pi perang, tapi depa sedang buat raptai sempena utk jaga keselamatan jemaah & kelancaran musim haji tahun ni.  Bagi puak Pas & balaci PKR depa mesti kata Arab Saudi tak percayakan penjagaan Allah s.w.t, terutama sekali bagi golongan lahanat Pas yg belum pernah baca sejarah pengeboman & penawanan kota suci Mekah oleh pengikut al Mahdi palsu serta beberapa kejadian rusuhan lain. Sumber: Alriyadh.com (guna google chrome mudah skit utk baca tulisan arab)

 

Banyak lagi sebenarnya gambar-gambar dan video, kalau nak tengok sambil perhatikan tingkah laku ‘soleh’ bebudak Pas dan PKR dlm isu ni, try pi singgah portal CariGold di rungan forum.

Kat sana ada banyak gambar & video yg sempat aku postkan tapi ada jugak yg belum aku masukkan kat sini, nanti ada masa akan diupdate dlm entry netx time.

Aku ada kat sana pun sekali skala duk intai ruangan forex kebetulan ada isu menarik dlm thread politik aku join la skali skala. Kalau hangpa rajin tiap kali datang sorang dua balaci yg tertinggal keretapi, tak salah utk hangpa semua up kan semula gambar-gambar tu utk renungan jiwa raga depa yg celaru bergelumang dgn fitnah & busuk hati tu.

Tujuan repeat tampal gambar tu semua utk refresh depa punya memori maklumlah Melayu Mudah Lupa lebih-lebih lagi bebudak Pas dan PKR yg kerap sangat telan semut selain baru bertatih nak kenal politik.

Actually ada satu lagi spin issue yg cuba dilakukan oleh puak pembangkang, depa buat perbandingan gambar antara Najib yg di kawal dgn gambar Ahmadinejad yg kelihatan tak di kawal (dlm lori pikap). Tu kira propaganda secara terpilih yg biasa di buat oleh jentera propaganda Pas la.

Boleh baca sini isu gambar tu yg dah di ulas oleh beberapa rakan bloggers yg lain.

Akhir kalam, sebelum minum milosuam pastikan takdak semut dalam tu. Mana tahu kot nazak sangat kepingin nak merasa milo suam alih-alih hangpa pi balun skali dgn semut-semut yg dah syahid dalam tu, naya je nanti jadi sewel 7 tingkat kalau takpun maybe jadi pondan seumur hidup.🙂

13 thoughts on “Isu Mekah: Bodyguard Hanya Jaga Najib?…

  1. ko xyah la nk bela sgat najib 2,bpe bnyak ko dibyar utk tlis haramjadah sume ni,ko 2 lg lahanat pukimak ko…nme je islam tp hati b’ulat!!

    • ada ratus juta sebulan aku terima.. hek eleh pantang orang tak sependapat dgn puak dia terus ingat dapat bayaran itu ini.

      menentang fitnah ni satu kerja amal yg tak salah di sisi Islam.

      tak tahu pulak aku kalau buat fitnah dan sebarkan cerita jahat macam yg geng hang selalu buat tu lebih elok bagi ngko.

    • Awak orang islam ke???maki hamun sampai lupa yg kita ni orang islam. . .bahasa mencarut awak tu. .melambangkan awak tu orang islam ke???saya x nmpk awak tu mcm orang islam pon. .malu la weiiiii!!!

  2. nape x dibandingkan dgn perdana menteri iran tu..bukankah beliau pgi tanah suci gax..xsusah2 kene pon guna askar..cube cari di google dulu pmimpin2 lain sblum tlis blog nie

  3. Dalam Islam, semua taraf manusia adalah sama. Nak tanya apa beza amalan si najib ni dah rakyat sampai dia kena dikawal smp macam tu sekali? Takkan sebab dia pemimpin negara sahaja? Mengaji lah lagi ugama wahai penulis blog ini.

    Semua manusia ini akan menghadap Allah suatu hari nanti, Bila kita beribadah, merendahkan lah diri, ingatlah yang kita ni hamba yang hina, ingat rukum iman dan percaya pada jagaan Allah, jangan lah smp dijaga mcm berada kat kawasan perang. Ini Mekah, bndar suci umat islam.

    • aku rasa hang memang ada masalah penglihatan selain mudah termakan propaganda jahat, fitnah dan busuk hati puak pas dan PKR.

      nah, kalau tak reti tengok gambar aku bagi video skali lagi pasal Presiden Iran Ahmadinejab yg turut di kawal rapi di Mekah oleh bodyguard Arab Saudi.

      patutlah ramai bebudak Pas jenis spesis akai sejemput, semua yg jentera propaganda Pas tunjuk depa terima dgn buta hati, bila kita jelaskan & betulkan fakta bersama bukti depa masih lagi benak mengalahkan kambing gurun.

  4. aku tak tau la apsal penilis blog ni tulis benda2 mcm ni..aku tak minat sangat politik..so, aku x sokong mana2..wahai si penulis blog, aku nak tanya 1 soalan..kenapa kita diwajibkan memakai ihram semasa menunaikan haji ? itu untuk tidak membeza-bezakan manusia..semua taraf sama kat sana..ingat sikit, bila kita dibangkitkan di padang masyar nanti..ade ke pengawal nak jaga kita ? kalau si penulis blog ni bijak sangat, bgtau aku sape yang nak kawal najib ni kat padang masyar..

  5. Ape bende yg nak di isukan sgt…dah mmg prosedur kat sana pemimpin negara akan dikawal tentera saudi…org dh bagi..ambik je le…kalau awak2 pun jadi pemimpin pegi sana…sama je layanannya…wahai Anonymous…

  6. Pingback: Joget Malam Raya Haji… « XPressMinda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s