Video Untuk FAM: Turunkan Harga Tiket…

Parah FAM sekarang ni, pantang ada peluang terus mencanak naik harga tiket. Sapa la tukang cucuk supaya harga tu melambung naik mengalahkan harga satu beg 10kg beras ni?

Kot ye nak mencari untung berlipat ganda pun, jengah-jengahlah sikit susah payah kesanggupan para peminat bolasepak yang datangg dari pelusuk negara demi kemajuan sukan bolasepak kita.

Tanpa peminat sapalah pimpinan FAM di atas singgahsana nuu. Continue reading

PKR Gombak Tegang…

Yup… tiada lagi ketenangan utk soldadu-soldadu Azmin Ali di Gombak. Malam ini bermulanya malam ketegangan yg  bisa membuatkan mereka tidur kemudiannya dlm keadaan terkangkang.

Bukan calang-calang orang yg akan datang menggugat ketenangan PKR Gombak malam ni.

Hamba Allah yg datang memijak bumi Gombak malam ini utk mencuit singgahsana Azmin Ali adalah bekas rakan, bekas teman seperjuangan dan bekas panglima barisan depan yg kini telah berpatah arang. Continue reading

PapaGomo 5: Kebenaran Di Lorong Kegelapan…

Jika ada pelayar internet yg tak pernah membaca atau mendengar nama PapaGomo, anda boleh dikira sbg sedikit ketinggalan keretapi.

Tapi, jangan pulak ada yg tertukar antara PapaGomo dgn PapaZola watak superhero dlm animasi BoboiBoy yg membintangi video games PapaZola 5: Kebenaran Di Lorong Kegelapan tu.

Ini kita nak cerita pasal fenomena PapaGomo, walaupun bunyi tajuknya kelihatan sama tapi orangnya berbeza. Satu adalah superhero dunia maya dan satu lg superhero animasi BoboiBoy. Continue reading

Ambiga & Pas vs Himpunan Sejuta Umat…

Kita semua maklum, Pas tiada masalah utk menyokong Ambiga apabila dgn mesranya turut sama menyertai perhimpunan Bershit 2.0 walaupun diketahui umum bahawa Ambiga adalah penganjur utama ‘Forum Memeluk Islam’ yg secara terang-terangan mempersendakan Islam.

Ambiga yg ketika itu adalah Presiden Majlis Peguam bagi sesi 2007 hingga 2009 terbabit secara langsung menguruskan majlis ‘Forum Memeluk Islam’ tersebut  pd 9 Ogos 2008 yg antara lainnya menampilkan 3 wakil keluarga non-muslim yg kononnya menderita selepas suami mereka memeluk Islam. Continue reading

Kematian Ghadaffi Kemenangan Untuk Barat…

Sampai sudah ajar Gadaffi, jika benar bagai digembar gemburkan oleh media antarabangsa.

Jikalau benar, maka kini Libya yg memiliki simpanan minyak yg besar skang ni sudah terbuka luas utk dimonopoli oleh sekutu NTC yg pro Barat.

Suatu ketika dulu Gadaffi pernah di angkat sebagai ikon anti Amerika malah jauh daripada itu beliau pernah di anggap sebagai antara pemimpin Islam yg paling lantang mengkritik polisis penjajahan ekonomi, kuasa & penindasan oleh Amerika & sekutunya terhadap negara-negara Islam. Continue reading

PAS Tak Minat Sertai Himpunan Anti Murtad…

Pas memang terkenal dengan peel perangai pelik & luar tabie. Dulu dan kini sama saja perangainya.

Dulu time negara dalam proses mendapatkan kemerdekaan yg ketika itu adalah saat genting memerlukan perpaduan orang Melayu Islam, Pas tiba-tiba buat perangai pi keluar daripada kesatuan ummah dan pecah belahkan orang Melayu Islam.

British tersengih dan dengan gembira meluluskan pendaftaran parti Pas pd tahun 1951 dgn harapan kewujudan Pas akan dapat memecahkan kesatuan & tuntutan kemerdekaan oleh orang Melayu Islam seterusnya melambatkan proses kemerdekaan negara drpd penjajahan British.

Continue reading

Najib Sembah Pope?… Satu Lagi Fitnah Jahat Balaci Pas & PKR…

Ibarat aur & tebing, gitulah perumpamaan kaitan antara fitnah & jentera propaganda Pas/PKR dalam usaha mencipta imej busuk terhadap pemimpin UMNO & kerajaan BN.

Antara propaganda fitnah depa utk membina pesepsi buruk tersebut di mata khalayak ramai ialah dgn menyebarkan gambar edit superimposed yg kononnya Dato’ Seri Najib telah tunduk menyembah Pope Benedict xvi yg sedang memegang bent cross.

(Perbandingan 2 foto sebenar lihat di dalam) Continue reading

Video: Signal Pra Gelombang Untuk PKR Selangor…

Makin lama kian ramai yg beransur menjarakkan diri drpd Anwar, PKR mahupun Pas atas pelbagai sebab & alasan.

Otai-otai lama dan rakan karib sahabat handai yg dulunya bermati-matian utk Anwar juga telah lama menarik diri drpd terus hanyut dlm propaganda ‘keadilan’ untuk Anwar.

Pengaruh Anwar & PKR dikalangan grassroot pun kian hari kian tumpul. Andai ada majlis anjuran PKR, tukang urus dan mengawal kelancaran majlis tu bukan lagi dari kalangan anak muda mahupun grassroot yg tegar dgn semangat Anwarisme sebaliknya dipikul oleh balaci-balaci Pas yg dikenali sbg Unit Amal. Continue reading

PAS Bersetuju Hudud Hanya Umpan Politik?…

Inilah ayat paling bombastik utk tahun ni rasanya. “Bersetuju untuk tidak bersetuju”, punyalah berbelit boleh berpinar mata sampai juling totok Pas dibuatnya kalau baca berita ni.

Berita di bawah ni bukannya petikan drpd media perdana yg sering dikaitkan sebagai ‘alat’ UMNO, tapi di petik drpd media internet pro pembangkang yakni Malaysia Insider, adik beradik tiri kepada portal Malaysiakini.

Payah sangat agaknya Pas nak bagitahu rakyat yg Hudud tu cuma umpan utk meraih sokongan politik kepartian dalam mencari kuasa & kekayaan duniawi maka berusahalah depa sedaya upaya membelitkan lidah dgn mengeluarkan ayat “bersetuju untuk tidak bersetuju”. Continue reading

Menjelang PRU 13…

Ramai orang yg meramalkan PRU 13 akan berlangsung akhir tahun ini atau paling awal sekitar November 2011 nanti.

Cakap-cakap tu berpaut pd posisi terkini rating UMNO & BN yg semakin ke depan menangani adu domba pembangkang disamping kecelaruan dalam pakatan pembangkang itu sendiri yg memberi bonus tambahan utk BN.

Kalau diikutkan laporan terkini risikan arah sokongan rakyat & pengundi memang ada persamaan dgn cakap-cakap sedemikian. Continue reading

Zaman Kegilaan iPhone…

Terus terang aku cakap seumur hidup aku hanya baru 2 kali saja pegang telefon iPhone. Tengok pada rekabentuknya memang cantik, eksklusif dan kaboom dia punya applications.

Teringin jugak nak memiliki menda alah ni, tapi memikirkan keadaan ekonomi poket aku belum begitu stabil terpaksalah lupakan saja.

Begitu jugak dgn Ipad pun cukup menarik & bergaya rekabentuknya, hanya sekali saja aku berpeluang test gitu-gitu. Rasanya tak mustahil menda tu bakal menggantikan laptop & netbook dalam tempoh beberapa tahun terdekat ni. Continue reading

Yuran Sekolah, Wardina & Yuran Taska PASTI…

Mintak maaflah nooo sebab hampir seminggu tak update blog ni, sedikit busy dgn kehidupan harian.

Apapun terima kasih tak terhingga kpd para pengunjung yg saban hari tidak pernah lupa menjenguk blog XPressMinda ni.

Ok, kali ini kita fokus seketika pada salah satu input dalam Bajet 2012 yg dibentangkan oleh PM, Dato’ Seri Najib pada 07 Oktober 2011 yg lepas yakni berkenaan pemansuhan yuran sekolah rendah dan yuran sekolah menengah. Continue reading

BN Selangor Dalam Bahaya!!!…

Walaupun semenjak pasca PRU 2008, Selangor yg berjaya di tawan oleh PKR, DAP & Pas di bayangi dgn pelbagai kontroversi dan isu besar, nampak gayanya UMNO & BN Selangor belum boleh berasa lega dgn peningkatan sokongan rakyat negeri itu pada masa sekarang.

Dengan kehadiran Penasihat Kewangan RM1, Dato’ Seri Anwar Ibrahim yg diberikan tugas khas oleh MB Selangor utk mengemudi ekonomi Selangor nyata berbaloi utk PR Selangor apabila ia menjadi daya penarik utk memperkukuhkan sokongan umum utk PR. Continue reading