Video Gereja DUMC: Pemeriksaan atau Serbuan?

Permainan silap mata yg dipenuhi tipu daya psikologi yg di mainkan oleh pembangkang & media mereka nyata berjaya mempengaruhi ramai kalangan orang Islam utk percaya bulat-bulat kononnya Jais telah melakukan kesalahan undang-undang semasa melakukan pemeriksaan di gereja DUMC kira-kira 2 minggu lalu.

Dengan menggambarkan Jais dan pihak polis melakukan serbuan, seolah-olah wujudnya kekerasan dan keganasan ternyata berjaya menyebabkan sesetengan umat Islam terutama muda mudi yg berjiwa karat hijau (Pas) serta golongan liberal dalam PKR tiba-tiba menjadi sympathizers pd gereja dan pendakwah Kristian.

Hakikatnya, tiada serbuan, tiada keganasan malah tiada kekerasan. Jais bertindak penuh diplomasi, bersedia berunding sebelum melakukan pemeriksaan utk menyiasat kehadiran orang Islam dalam dewan tersebut dan yg paling penting segala-galanya di lakukan bersandarkan lunas undang-undang & perlembagaan

Pun begitu memahami mentaliti dan corak pemikiran penyokong & ahli Pas serta pemuja Anwar, seharusnya sikap sympathizer mereka kepada dakyah Kristianisasi tu tidaklah begitu memeranjatkan.

Kita semua sedia maklum kebanyakkan penyokong Pas dan pemuja Anwar kerapkali sedaya upaya mungkin menyapu sampah akibat kesilapan mereka jauh ke bawah karpet demi utk mengelakkan krisis keyakinan di kalangan penyokong dan pemimpin yg berfikiran sederhana yg lain.

Pabila karpet sudah tak berupaya menutup sampah sarap kesalahan parti mereka, maka jalan lainnya ialah menjadikan UMNO ataupun lain-lain pihak pula sebagai galang ganti untuk di kambing hitam kan.

Tambah pulak dgn sikap liberal, terbuka, erdogan dan mabuk kuasa yg kini menguasai pucuk pimpinan Pas, jadi tidaklah begitu pelik bilamana Pas tiba-tiba sudah tiada rasa sensitiviti bila isu murtad ini timbul. Semuanya demi kerana undi dan takut kehilangan sokongan undi penyokong-penyokong harbi dalam DAP & PKR.

Anda saksikan sendiri video di bawah ini dgn fikiran yg waras kemudian tolonglah ambik inisiatif utk memperbetulkan kembali pemahaman karut yg telah mempengaruhi sesetengah penyokong Pas & PKR yg kini tiada segan silu menjadi pembela kepada dakyah Kristianisasi.

One thought on “Video Gereja DUMC: Pemeriksaan atau Serbuan?

  1. Pingback: Selepas Dekat 2 Bulan Peram Laporan JAIS… « XPressMinda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s