Pesta Bikini Berkebajikan Ala-PR…

ke..ke.. liberal & universal sungguh negeri berkebajikan ala PR. Kalau di Selangor takrifan berkebajikan tu sinonim dgn pembesaran kandang babun dan tumbuh bersepah bak cendawan lepas hujan pelbagai kelab malam, spa dan pusat mengurut, di Penang pulak pergi lebih jauh lagi dgn mengadakan pesta berbikini.

Jangan pelik dan jangan terkejut kalau lepas ni kita dengar ungkapan “itu hanya utk bukan Islam saja” ataupun “negeri Pulau Pinang majoriti penduduk bukan Islam” drpd mulut busuk pemimpin Pas.

Lagipun ramai pemimpin Pas terkenal sebagai pemimpin yg pandai mencipta sejuta satu alasan utk melepaskan tengkuk sendiri, jadi sama-sama kita nantikan apa komen depa kali ni.

Mengikut maklumat blogger AnakSeberang & Politik Harian, acara ni dilangsungkan di Hotel Feringgi di mana acara tu di namakan sebagai ‘Miss Hard Rock Penang’.

Meh kita layan sekejap gambar2 yg menyeksakan mata mana tahu kot ada pemimpin Pas terlepas pandang, jadi ni peluang utk depa cuci mata sekali dua kala.

Kalau nak tengok berita selanjutnya sila klik blog Anak Seberang & Politik Harian.

Ok, katakanlah kalau pemimpin totok Pas guna alasan Penang tu negeri majoriti non-muslim sebagai sebab utk berdiam diri, apakata kita tengok pulak pesta basuh motor & kereta sambil tayang body solid molid di Selangor pulak.

Negeri di mana hampir 60% rakyatnya beragama islam dan di perintah oleh MB beragama Islam dan exco-exco Pas turut sama memerintah negeri tersebut.

Dan ianya bukan berlaku semasa zaman BN tapi berlaku selepas pasca PRU 2008. Ada gadis Cina dan ada gadis melayu. Peh… bikin panas je.

Isu gadis separa bogel basuh motor dan kereta ni boleh di baca lanjut di blog medan Info ataupun blog DukeOfUMNO.

Skang ni, apa agaknya perasaan pengundi-pengundi Pas dan PKR setelah menatap sampai juling mata tengok gambar2 ni semua? Bangga atau berasa makin bertambah bonggok?

Ni baru 3 tahun pemerintahan PR, belum masuk 4 tahun dan belumpun complete satu penggal pemerintahan ala berkebajikan. Kot mana Islamnya Pas dan peranan depa dlm pemerintahan PR tak tahulah, yg nyata jelas tersuluh dulu hingga kini asyik duk jadi balaci je dlm PR tu, senyap menikus macam tengok kucing parsi lagaknya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s