Pas Bangga Pelacur Sokong Bersih 2.0…

Inilah perbezaannya antara Islam dengan Parti Pas yg memperalatkan Islam. Islam secara jelas melarang aktiviti pelacuran ataupun jual beli maruah wanita utk kepuasan nafsu.

Namun Pas pulak terbalik, seolah cuba meletakkan komuniti & bisnes pelacuran itu sebagai sesuatu yg legal, tidak salah dan memiliki hak kebebasan sama seperti komuniti yg lain.

Ntah di mana letaknya logik akal mahupun nas Al-Quran yg membenarkan umat Islam berasa bangga bilamana pergerakan atau pertubuhan itu mendapat sokongan para pelacur.

Sudah terencat akal ke para pemimpin Pas ataupun telah terlampau desperate sanggat hinggakan sokongan para pelacur pun di jadikan modal utk menonjolkan gerakannya mendapat sokongan ramai.

Tak pernah lagi dalam sejarah Islam apatah lagi dalam sejarah tamadun manusia yg meletakkan sokongan para pelacur sebagai satu lambang kebanggaan.

Mungkinkah inilah acuan ‘Negara Berkebajikan’ ala Pas yg di war-warkan semasa Muktamar Pas yg lepas, menjaga kebajikan pelacur dan mengiktiraf  kegiatan pelacuran.

Patutlah semenjak PR memerintah Selangor, Penang misalnya rumah urut, spa dan pelbagai tempat maksiat tumbuh macam selepas hujan, rupanya ada udang di sebalik batu.

Manakala di Kelantan pula telah wujud banyak tempat pelacuran termasuklah yg kedudukannya berhampiran dgn pejabat MB Kelantan.

Ketika BN memerintah tempat2 maksiat sedemikian di serbu saban minggu, namun kini ia bagaikan gah di depan mata. Serbuan yg di buat pula sekadar ala kadar.

Pelik bin ajaib, sebuah parti yg mendakwa asas perjuangannya adalah Islam tetapi terlalu naif dan mudah terpesona dgn sokongan kuat para pelacur.

Nasiblah sapa-sapa yg sokong Pas, susah payah korang duk kumpul duit susu anak dan belanja dapur keluarga, kemudian tanpa fikir panjang korang dermakan pada Pas melalui uncang dan tin milo masa ceramah politik, alih-alih rupanya derma duit korang tu rupanya dapat pada parti yg bergembira dgn sokongan pelacur.

Diulangi PELACUR, bukannya PELANCONG…

5 thoughts on “Pas Bangga Pelacur Sokong Bersih 2.0…

  1. sebelum kau nak post benda ni.
    pastikan kau baca dahulu segala isi kandungannya.
    maksud apa yg dia cakap.

    apa yg dia cuba maksudkan.
    manusia teruk macam pelacur pn sokong BERSIH.
    apatah lagi orang lain.

    aku xnampak pun ada dia cakap
    “SAYA BANGGA PELACUR SOKONG BERSIH.”

    bukan dia bangga pelacur sokong bersih.
    tu hanya perumpamaan.
    jangan putar belit.
    putar belit ni amalan orang yahudi.
    aku xtunding jari dekat kau dengan mengatakan kau yahudi.
    aku cuma kata putar belit ini amalan orang yahudi.

    setahu aku.
    rumah2 urut ni ada sejak dahulu lagi.
    bukan baru2 ni.
    igt balik.
    benda ni masih baru ke dekat malaysia??

    and jangan focus benda ni sahaja.
    malaysia.
    kata negara islam.
    kau tau x malaysia ada perniagaan casino terbesar di asia tenggara???
    genting???
    salah siapa???
    sapa kerajaan pusat?
    ada otak fikir panjang2.
    think outside the box.
    jgn tengok TV 100%

    and

  2. sebenarnya elok hang yg baca betui-betui apa yg mat hanipa cakap. jelas, clear riak percakapan hanipa tu membawa maksud dia bangga ada pelacur sanggup cuti demi jayakan bershit 2.0.

    dan jelas, clear hanipa memberi tahu khalayak bahawa kerajaan BN ni teruk salah satu tanda arasnya ialah pelacur pun tak sokong BN.

    belum pernah lagi mana ada parti politik mahupun mana2 agama atas dunia ni yg iktiraf sokongan pelacur sbg satu tanda aras utk menunjukkan parti atau program parti tu di sokong ramai.

    hanya pas dan pemimpin depa je seronok dan bangga bila pelacur sanggup bercuti dagangkan badan demi menyokong program bershit 2.0 anjuran pas, pkr dan ngo lain tu.

    aku bangga bila pelacur, ibu ayam, tokei rumah urut benci BN sebab tu tandanya BN aktif menyerbu dan menutup periuk nasik tempat maksiat.

    rumah urut, pelacuran memang telah lama wujud di Malaysia, tapi nyata kekerapan agensi kerajaan BN menyerbu, mencari dan menutup premis maksiat tu membuahkah hasil & berbaloi bila di benci oleh golongan tersebut.

  3. aku setuju dengan first comment tu.
    kau baca balik ape orang dekat atas tu comment.
    jangan duk putar belit ayat camtu.
    tolong jelaskan dekat aku kat mana hanipa cakap dia bangga tu.

    yg kau duk cakap dekat REPLY kau tu.
    kau duk tekankan yg memang hanipa duk bangga pelacur sokong BN
    ape yg aku nak, DEKAT MANA AYAT DIA yg tunjuk dia bangga pelacur sokong BN.
    tolong jelaskan.

  4. betol.
    tepat sekali.
    hang duk belit macam si hanipa ni betui2 bangga ja.
    tapi hang xjelaskan ayat mana yang dia cakap tu.
    tak paham aku hang ni.

    yang aku paham dekat sini.
    hanipa ni nak tunjuk BN tu teruk smpai pelacur pn da xsokong.
    bukan dia bangga.
    hang ni.
    jgn duk belit.

  5. memanglah si hanipa takde sebut perkataan bangga.

    tapi kenyataan dia menunjukkan dia bangga kerana pelacur sanggup bercuti demi utk menyertai perarakan demo bershit 2.0 dan tak sokong BN.

    itu pun masih buat2 tak faham.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s