Bershit 2.0 Yang Bebal…

Apekehel bebalnya Bershit 2.0 masih lagi nak menyesakkan keadaan lalulintas KL ni?..

Pilihan punya banyak stadium di luar KL seperti Stadium Shah Alam, Stadium Melawati di negeri pemerintahan PKR, alih-alih dipilihnya jugak Stadium Merdeka yg duk di pusat bandaraya KL.

Masih ada lagi tu busuk hati utk hiruk pirukkan keadaan lalulintas dan kehidupan harian bandaraya KL. Jahat sungguh punya nawaitu.

Si Khalid Ibrahim MB PKR dah beri kesanggupan menampung puak Bershit 2.0 dgn menawarkan Stadium Shah Alam yg mampu menampung kapasiti 80 ribu lebih ataupun melebihi 100 ribu jika padang digunakan, alih-alih di pilihnya pulak Stadium Merdeka yg hanya mampu menampung 25 ribu (kerusi) ataupun hampir 50 ribu jika padang digunakan sekali utk di pijak -pijak oleh barua-barua Bershit 2.0.

Memang sahih ada tujuan tersirat pemilihan Stadium Merdeka oleh Ambiga dan Bershit yg bebal ni. Kerajaan Pusat jangan terikut-ikut dgn permainan depa ni. Paksa saja mereka beralih ke Stadium Shah Alam yg mana negeri Selangor tu sekarang bawah PKR.

Perhimpunan 9 Julai mungkin di Stadium Merdeka – Ambiga

06/07/2011 2:33pm

KUALA LUMPUR 6 Julai – Penganjur perhimpunan 9 Julai ini merancang untuk mengadakan perhimpunan mereka di Stadium Merdeka.

Pengerusinya Datuk S.Ambiga berkata, stadium itu dipilih memandangkan ia mempunyai banyak kemudahan pengangkutan awam dan kawasan strategik untuk pertemuan orang ramai selain memudahkan polis mengawal keadaan.

“Kami juga mohon polis, DBKL atau mana-mana pihak lain tidak memberikan apa-apa halangan kepada semua rakyat yang menghadiri perhimpunan di stadium pada pukul 2 hingga 4 petang nanti.

“Kami bersedia bekerjasama dengan mana-mana pihak bagi memastikan perhimpunan ini berjalan dengan aman dan lancar,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Menurutnya, keputusan memilih stadium berkenaan dilakukan selepas satu mesyuarat diadakan malam tadi yang turut mengambil kira kapasiti yang boleh memuatkan kira-kira 50,000 orang pada satu masa di stadium tersebut. – Bernama

One thought on “Bershit 2.0 Yang Bebal…

  1. Pingback: Patutlah Bershit 2.0 Tak Berani Buat Di Stadium Shah Alam… « XPressMinda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s