Piala FA: Kelantan vs Terengganu, Sapa Menang?

Malam ni ada games Kelate lawan Terengganu, utk rebut kejuaraan Piala FA. Kalau ikutkan kekuatan agaknya maybe Kelate akan menang, tapi sbb bola ni bulat macam2 boleh berlaku sepanjang 90minit perlawanan tu.

Aku  bab bola ni tak reti sangat nak ulas sebabnya minat tu kurang sikit, kadang-kadang tengok la kalau berkesempatan. Walaupun aku ni asalnya Kelate tapi semangat nak tengok bola melibatkan pasukan Kelate ni takdelah semacam rakan-rakan lain.

Just follow gitu-gitu sajalah.

Apapun, semoga games malam ni berlangsung dgn aman tenteram dan penuh semangat kesukanan. Janganlah ada balaci serban hijau putih yg memandai bawak bendera politik masuk dlm stadium, buruk sungguh perangai di lihat orang ramai. Kot ye kalau budus mengalahkan lembu, takkanlah takleh nak beza bendera pasukan kelantan dgn bendera pas yg berlogokan panadol expired tu..

Tahniah pada Annuar Musa kerana sejak penglibatannya secara aktif menguruskan pasukan Red Warrior ni, banyak perubahan mendadak dan peningkatannya hingga di era kepimpinan beliaulah masalah tunggakan gaji, masalah disiplin pemain dapat diselesaikan.

Buah hasilnya adalah kejayaan Kelate menggondol Piala Malaysia buat pertama kali tahun lepas. Tapi sayang, Annuar Musa yg berhempas pulas mengurus dan membimbing kemajuan pasukan Kelate, alih-alih tua haprak pekat hijau yg siang malam duk ceramah jual ayaq liur basi tu pula yg sibuk nak claim kejayaan. ptuuuiihhh. haprak sungguh.

Sama-samalah sematkan dlm hati bahawa games malam ni lancar tanpa gangguan mercun, balingan botol ataupun rusuhan. Sapa saja yg menang kita terimalah dgn dada terbuka, jgn ikut perangai si puak kahak hijau yg bila kalah depa suka merusuh & berdemo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s